Makelaardij Stenekes (0595) 443 551 (Winsum)
Thuis
in stad en
ommeland

Actueel

Als makelaar is het van groot belang om de actualiteit nauwlettend in de gaten te houden. Dat doen wij door de (social)media nauwlettend te volgen, te informeren in ons netwerk en ons aan te sluiten bij diverse nieuwsgroepen. Zo blijven wij constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gemeentelijk, regionaal en landelijk niveau. U kunt daarvan ook profiteren. Om u dagelijks up-to-date te houden van de ontwikkelingen in ons werkgebied, kunt u hier een compilatie van het belangrijkste nieuws blijven volgen.

Kabinetsbesluit gaswinning

woensdag 22 januari 2014

De winning van aardgas in Groningen wordt de komende drie jaar gericht verminderd. De komende vijf jaar komt in totaal bijna 1,2 miljard euro beschikbaar voor het versterken van gebouwen, huizen en infrastructuur en om de leefbaarheid van het gebied te verbeteren. Ook wordt er geïnvesteerd in de regionale economie. Met Groningse provinciale en gemeentelijke bestuurders is afgesproken de maatregelen gezamenlijk verder uit te werken en de regio daarbij intensief te betrekken via een zogeheten ‘dialoogtafel’. Dat besluit heeft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) vandaag in Groningen toegelicht.

Lees meer

Woningmarkt: herstel zet door in 4e kwartaal

donderdag 09 januari 2014

Ook in het laatste kwartaal van het vorig jaar zet het herstel van de woningmarkt zich verder door. Voor het derde kwartaal op rij werden er meer woningen verkocht dan het kwartaal ervoor. Ook aan de daling van de prijzen lijkt zo langzamerhand een einde te komen, alhoewel dit per regio nog wel wil verschillen. Het vertrouwen onder woningkopers lijkt teruggekeerd, mede door de politieke rust op het woningdossier. Je ziet daar consumenten ook op inspelen: ze lossen meer af en zijn realistischer geworden met hun vraagprijzen, zie onderstaand overzicht, woningen die kort in de markt staan voor een marktconforme vraagprijs worden goed en snel verkocht, daar in tegen woningen die langer dan een jaar te koop staan zonder essentiële prijsaanpassing wordt de verkoopkans erg  klein.

Lees meer

Makelaardij Stenekes open 2e kantoor in Groningen

vrijdag 03 januari 2014

Vanaf 1 januari kunnen kopers en verkopers van onroerend goed ook in de stad Groningen en omgeving bij makelaardij Stenekes terecht. Makelaardij Stenekes is reeds gevestigd in Winsum, maar heeft nu ook een kantoor geopend in de stad Groningen. Het kantoor is gevestigd aan de noordzijde van de stad, op "het Witte Lam" en biedt daarmee een naadloze overgang tussen de stad en haar ommeland.

Lees meer

Herstel woningmarkt lijkt in zicht

donderdag 11 juli 2013

Politieke rust geeft kopers vertrouwen
Nieuwegein, 11 juli 2013 – De woningmarkt heeft zich in het
tweede kwartaal van 2013 redelijk hersteld na het slechte eerste
kwartaal van het jaar. Het aantal door NVM-makelaars verkochte
woningen komt uit op 20.600, en op ongeveer 27.900 in de totale
markt. Daarmee liggen de verkoopaantallen 19,8% hoger dan in het
eerste kwartaal van 2013. De woningprijzen zijn dit kwartaal met
-0,3% nauwelijks gewijzigd ten opzichte van het vorige kwartaal.
De prijzen liggen vergeleken met een jaar geleden nog wel 5,3%
lager, maar dalen dus steeds minder snel. De verkoopprijs van de
gemiddelde woning in Nederland ligt nu op 205.000 euro. Dat meldt
de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) in haar analyse
van de woningmarkt over het tweede kwartaal van 2013, die
vandaag wordt gepresenteerd*.
* De nieuwste kwartaalcijfers die de NVM uitgeeft, zijn voorlopig.

Lees meer

Jubileumkorting bij makelaardij Stenekes

dinsdag 09 juli 2013

In verband met ons 5-jarig bestaan ontvangt elke taxatieklant die in de komende 5 weken een taxatieopdracht aan makelaardij Stenekes geeft 20% korting op het taxatietarief.

Lees meer
login