Makelaardij Stenekes open 2e kantoor in Groningen

vrijdag 03 januari 2014

Daartoe is samenwerking gezocht met beëdigd NVM makelaar Ilya Groot. Groot is met ruim 10 jaar ervaring bij meerdere makelaarskantoren in Groningen, geen onbekende in de stadse makelaardij.

Groot zal de vestiging in Groningen gaan runnen, met ondersteuning vanuit Winsum.

Een gewaagde stap in een markt die het zwaar te verduren heeft. Wat maakt dat, waar andere kantoren inkrimpen, makelaardij Stenekes juist uitbreidt?

Netwerk belangrijk

“Het grootste voordeel van dit tweede kantoor is dat ons netwerk door deze stap sterk vergroot wordt” legt Stenekes uit. “Men denkt altijd dat alles via internet en met name Funda gaat, maar ik schat dat de helft van wat we verkopen, wordt verkocht aan mensen die we tegen komen bij andere bezichtigingen of gelegenheden en die daar niet slagen. Die mensen blijven we volgen en proberen we te linken aan een ander pand. Dat contact met de koper en het netwerk van de makelaar is dus (naast een goed en eerlijk advies over de te hanteren vraagprijs) van wezenlijk belang voor een vlotte verkoop. Doordat we veel mensen spreken en dat met deze stap sterk uitbreiden, wordt de kans op een goede verkoop significant vergroot”.

Meer synergie

“We kennen natuurlijk elkaars aanbod en kunnen en zullen die wederzijds ook onder de aandacht brengen van de potentiële kopers die we spreken”.

“Daarnaast is er natuurlijk de wisselwerking tussen de stad Groningen en het ommeland” vult Groot enthousiast aan. “Voor mensen die op het platteland een huis willen kopen, kunnen we het huis in de stad verkopen en vice versa. Ook kunnen we mensen op deze wijze zeer goed begeleiden bij aankoop van een woning. De lijnen blijven daarmee heel erg kort en overzichtelijk. We kunnen bij een gecombineerde aankoop en verkoop veel sneller zaken regelen en op elkaar af stemmen. Er zitten niet nog eens allerlei schakels tussen. Dat brengt rust en duidelijkheid”.

Full service kantoren

Kantoor Groningen wordt net als kantoor Winsum een full service kantoor. Dat betekent dat men terecht kan voor zowel verkoop van onroerend goed, professionele begeleiding bij het aankopen van onroerend goed, (gevalideerde) taxaties voor de financieringen, hypotheekadvies, fiscaal advies en advies over verzekeringen.

“Ik wilde altijd al zelf een makelaardijkantoor runnen en toen die kans zich aandiende heb ik hem met beide handen gegrepen. Doorslaggevend voor mij om me bij makelaardij Stenekes aan te sluiten was hun open en ontspannen manier van werken” licht Groot desgevraagd toe.
 

“Er heerst een leuk sfeertje en ze hebben in 5 jaar tijd met hun eigengereide en creatieve manier van werken een prachtzaak opgebouwd. Dat spreekt mij zeer aan en sluit naadloos aan bij mijn eigen ideeën. Ik sta dan ook te popelen om met mijn ervaring en prima netwerk, mijn bijdrage daarin te leveren en het geheel verder uit te bouwen”.

Korte communicatielijnen

“Een ander aantrekkelijk aspect van makelaardij Stenekes is dat de nadruk ligt op korte lijnen in de communicatie. Wanneer de opdrachtgever, maar ook de huizenzoeker naar kantoor belt, krijgt deze direct de makelaar te spreken en niet iemand van de binnendienst die nauwelijks iets over een woning weet te vertellen of weet wat er speelt. Dat is een heel krachtig instrument, waarmee James en Angela goed hebben gescoord en welke ik graag in Groningen wil voortzetten”.